DOR DE PETRECUT LA RULOTĂ, DE PAȘTE

Circuit ghidat: Maramureșul de dincolo de deal, Țara Lăpușului și Țara Chioarului / turism activ 4 zile

Vino alături de lume faină să petrecem împreună Sfintele Sărbători de Paște în comunitățile locale tradiționale din Maramureș.

Bucură-te de experiențe inedite: explorăm trasee minunate în Budești, Sârbi, Rogoz, Poiana Botizii, Strîmbu Băiuț, Preluca Nouă, Aspra și Întrerâuri. Vizităm locuri unice în care istoria și-a pus amprenta, recunoscute astăzi UNESCO: biserica Josani unde se află zalele lui Pintea, biserica Rogoz păstrată din secolul XVII, ajungând până la poarta de intrare în codrii seculari de la Strâmbu Băiuț, cu arbori de peste 600 de ani.

Povestim împreună cu oamenii locului și meșteșugari care duc mai departe  obiceiurile satelor. Opinci, clopuri, ouă împistrite, pâine pe vatră, nuiele, toate transformându-se în experiențe de neuitat pentru călătorii noștrii. Drumețiile la Peștera cu Oase ori pe Dealul Prelucilor către Aspra ne vor umple de bine. Vom gusta bucate alese cu specific pentru Sărbătoarea Paștelui împreună la un foc de tabără. Vom merge să luăm lumină alături de localnici la mânăstirea Ruoiaia.

Servicii incluse: spațiu de campare off camping prestabilit, mese calde, gustări cu bucate tradiționale, experiențe și demonstrații cu meșteșugari locali, asistență turistică și ghid, trasee prestabilite.

Perioadă ideală: pe tot parcursul anului

Următoarea tură propusă: 14-17 Aprilie 2023

Prețuri începând de la: 890 lei de adult și 400 lei de copil sub 14 ani

SOLICITĂ OFERTA

CIRCUITE CU RULOTA

DOR DE DUBAI - ÎNTOARCERE ÎN VIITOR

Dubai / 4 zile

Descoperă alături de noi povestea unuia dintre cele mai cosmopolite orașe din lume. Dubaiul a fost cunoscut în secolul XIX drept un mic sat de pescari din Golful Persic. Astăzi găzduiește peste 200 de naționalități și este unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite.

Excursia vă va impresiona cu gastronomia și bucatele aromate, moștenite din stilul de viață beduin, dar dezvăluie și tradițiile vieții în deșert cu meșteșuguri locale precum: împletitul șeilor, curelelor, a coșurilor, dar și caligrafia, tatuajele cu henna, olăritul ori arta parfumeriei.

Vizităm Plaja La Mer, Dubai Mall, Burj Khalifa, The Dubai Fontain, Muzeul Viitorului, Plaja Palm West, Marina Beach, Dubai Marina, The View of the Palm, Dubai Miracle Garden, Canalul Dubai Creek și orașul vechi, zona montană Hatta și deșertul Arabiei, moscheea Sheikh Zayed, promenadă Corniche cu o lungime de 10 km de-a lungul Golfdului Arabic.

Perioadă ideală: octombrie - februarie

Următoarea tură propusă: la cerere

Prețuri începând de la: 1.490 lei

SOLICITĂ OFERTA

DOR DE CIPRU, ÎNSORITA LARNACA

Larnaca, Stațiunea Ayia Napa, Capul Greco, Orășelul Protaras. Pano Lefkara / 4 zile

Cea de-a treia insulă ca mărime din Mediterana ne bucură ochii cu priveliști spectaculoase având  păduri de conifere în ţinuturile muntoase - “inima verde a Ciprului”, și plaje aurii, întinse de-a lungul coastei.

Zeiţa Afrodita s-a născut pe aceste meleaguri, iar perşii, grecii, egiptenii, romanii, otomanii şi englezii, şi-au lăsat amprenta în cultura şi arhitectura cipriotă, precum şi în arta culinară. Larnaca (Kition in antichitate) este unul dintre cele mai vechi orase din Europa.

Excursia explorează și împrejurimile, partea de Sud Est a insulei Cipru, cu stațiunea Ayia Napa, Capo Greco și orașul Protaras. Plaja Nissi este de o frumusețe aparte, cu nisip alb fin. Ayia Napa este un golf semicircular unde apa a creat peșteri spectaculoase. Dincolo de destinațiile turistice clasice vizităm Panolefkara, sătucul din Munții Troodos, cunoscut pentru celebra dantelă confecționată manual după o metodă unică în lume (patrimoniu imaterial UNESCO). Însăși Leonardo da Vinci a decorat Domul din Milano cu materialul cumpărat în urma unei vizite pe insulă.

Pot fi degustate vinuri locale într-una dintre cramele din Munții Troodos.

Perioadă ideală: pe tot parcursul anului

Următoarea tură propusă: 14-17 Februarie / la cerere

Prețuri începând de la: 1.490 lei

SOLICITĂ OFERTA

^

PARTENERIATE

Naționale și internaționale

Organizăm la cerere următoarele tipuri de servicii: cazare, masă, transport, închiriere standuri, consultanță, prezență artistică, ateliere de meșteșug, activități outdoor, suport media și foto-audio-video pentru evenimente comerciale și de vânzări, expoziții, evenimente culturale precum târguri de artă și folclor, evenimente sportive, strângere de fonduri și evenimente caritabile, corporate, convenții, târguri de carte, congrese și conferințe, festivaluri cultural artistice, celebrări și evenimente de promovare turistică.

Agenția este furnizor înregistrat pe platforma de licitații SEAP / SICAP putând desfășura proceduri de ofertare, atribuire și contractare cu codul CPV 63510000-7, servicii agenții de turism și conexe.

SOLICITĂ OFERTA

TÂRGURI & EVENIMENTE

 

MUNTENEGRU

langă Budva în Lastva Grbaljska / 5-7 zile

Opțiune de cazare: Radonjic Apartments Montenegro este localizat pe Râul Drenosnica la 2 km de plaja Jaz, 5 km de Budva și 15 km de orașul medieval Kotor recunoscut UNESCO. Apartamentele oferă locuri pentru 2, 3, 4 și 5 persoane / cameră, fiind potrivite pentru familii și grupuri de prieteni.

Facilități: aer condiționat, baie privată, balcon, terasă pentru luat masa, loc pentru grătar, parcare gratuită, wi-fi.

Activități opționale: canyoing, plimbări cu barca pe Marea Adriatică și în Delta Skadar, parapantă, scufundări, drumeții montane, tururi urbane, plajă, vizită la podgorii, transfer aeroport.

Pachetul include: cazare cu demipensiune.

Perioadă ideală: Mai - Octombrie, la cerere. Perioada minimă a sejurului este de 5 zile în lunile Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie și 7 zile în lunile Iulie și August.

Prețuri începând de la: 250 lei / persoană / zi

SOLICITĂ OFERTA

SEJURURI

 

LEA(D)OR

Întâlniri dedicate dezvoltării echipelor cu conectare la natură / 1 zi - 3 zile

#Ilovemyjob! Creăm spațiul ideal care îmbină inovativ activitățile de facilitare indoor, bazate pe obiectivele companiei cu activitățile de conectare și recreere outdoor care dezvoltă echipele.

Tematica indoor: comunicare interpersonală și autocunoaștere, profilul angajatului și valorizarea membrilor echipei prin intermediul sarcinilor pe care le au de realizat, comunicare verbală asertivă (non-agresivă), managementul conflictelor, instalarea de obiceiuri sănătoase la locul de muncă și time management, feedback și direcții de acțiune, tehnici de negociere și vânzare, identitate de companie, valori organizaționale și leadership, starea de flux și lucru în echipă.

Activițăți outdoor: ture de bicicletă, drumeții montane, rafting, orientare pe hartă, ateliere de gastronomie, karaoke, concursuri sportive, echitație, schi, etc.

Pachetul include: pensiune completă bazat pe produse din gastronomia locală, facilitare indoor cu trainer autorizat bazată pe realizarea unei analize de nevoi, o activitate de recreere și conectare outdoor la alegere cu ghidaj.

Locații: the world is the limit!

Prețuri începând de la: 475 lei / persoană / zi

SOLICITĂ OFERTA

TEAMBUILDING

 

BORZEȘTI FOTO TRIP

Satul Borzești și Cheile Borzești / 1 zi

Cadrul natural: pădurea îți intră în casă, plantele sunt neatinse de mână omului, poți surprinde animalele sălbatice în mediul lor natural (iepuri, veverițe, căprioare, vulturi). Există trei trasee omologate, unul dintre acestea făcând trecerea înspre Cheile Turzii. Traseul din Cheile Borzești este amenajat cu cabluri și scoabe de metal (via ferrata) de unde poți admira cascadele și izvoarele Borzeștiului care se varsă în Arieș. 

Satul autentic: satul Borzești este un muzeu în aer liber în care casele își păstrează arhitectura tradițională. Așezarea este marcată de istoria sângeroasă a invaziei tătarilor care a mutat satul din Dealul Ciungilor în locul său actual. Din 1922 prin personalitatea lui Alexandru Borza (care a amenajat Grădina Botanică din Cluj-Napoca), satul si-a schimbat denumirea din Berchis în Borzești.

Spațiul spiritual: o vorbă înțeleaptă spune că acest sat pare uitat de lume dar nu a fost niciodată uitat de Dumnezeu. Construirea turnului bisericii din sat este strâns legată de groful Toroskoi. Aici a existat prima bibilotecă satească. având o mare influență asupra personalităților care au făcut onoare acestui loc.

În tura noastră vom experimenta împreună fotografia de peisaj și fotografia de portret. Vom povesti despre expunere, încadrare, tehnică foto și un pic despre editare. Această tură se adresează fotografilor amatori, nu doar celor care dețin un aparat foto, se poate participa și cu smartphone.

Perioadă ideală: Aprilie - Septembrie

Următoarea tură propusă: 29 Aprilie / 20 Mai / 10 Iunie / 01 Iulie / 29 Iulie / 12 August / 02 Septembrie

Prețuri începând de la: 349 lei

SOLICITĂ OFERTA

TURE FOTO

DOR DE DRUMEȚIE PE ȚIBLEȘ

Satul Suplai, județul Bistrița Năsăud / 1 zi

Ne începem călătoria în satul Suplai, jud. BN, punct de întâlnire - de unde se pleacă pe traseul marcat spre Vf. Tibles cu înălțimea de 1839 m. Tura de dificultate medie de aproximativ 6 ore cu 1000 m diferență de nivel, se adresează iubitorilor de drumeții montane.

De la Clopotul de pe Vârful Țibleș, admirăm peisajul de poveste care ni se așterne la picioare și cuprindem cu vederea Țara Lăpușului în toată splendoarea ei. La coborarea de pe vârf facem pauză pentru savurarea produselor gastronomice locale pe care le punem la dispoziție (slănină, zacuscă, brânză, pâine de casă).

Excursia  este nu recomandată copiilor sub 14 ani. 

Perioadă ideală: Ianuarie-Decembrie (condiții diferite în funcție de anotimp)

Următoarea tură propusă: 14 Ianuarie / la cerere

Prețuri începând de la: 189 lei

SOLICITĂ OFERTA

ȚARA DE DINCOLO DE DEAL

Pasul Gutâi, Tăul Chendroaiei, Breb, Budești, Săcel / 2 zile

Ne începem călătoria din Pasul Gutâi spre Săritura lui Pintea. La poalele Crestei cocoșului, în Tăul Chendroaiei ne delectăm la picnic cu produse tradiționale delicioase. Pornim apoi cu forțe proaspete spre Breb unde ne bucurăm de o cină caldă stropită cu pălincă, acompaniați de cântece populare. A doua zi ne pllimbăm la pas sau cu căruța prin Breb la biserica veche și admirăm porțile monumentale de lemn și gospodăriile tradiționale, printre acestea și cele deținute de Prințul Charles al Marii Britanii,

Continuam aventura către Șura Haiducului de la Budești și vizităm biserica monument UNESCO. Trecem pragul meșteșugarului opincar Opriș la o vorbă dulce și apoi pornim spre Săcel să descoperim Moara lui Mecleș din 1890,

Excursia este recomandată familiilor cu copii. 

Perioadă ideală: Aprilie - Octombrie

Următoarea tură propusă: la cerere

Prețuri începând de la: 495 lei

SOLICITĂ OFERTA

DOR DE CIOCOLATĂ BELGIANĂ DE ZIUA EUROPEI

Bruxelles, Ghent, Bruges, Anvers / 4 zile

Dor de ciocolată belgiană de Ziua Europei este despre a fi în centrul Europei în ziua cea mai importantă pentru Europa, despre plimbare și mișcare în aer liber, despre Belgia ca inimă verde, despre multe locuri divine de explorat în natură: GHENT, BRUXELLES, BRUGES și ANVERS.
 
Vă invităm la o călătorie prin orașele prestigioase, care sunt magnifice din punct de vedere al istoriei, arhitecturii sau culturii. Belgienii iubesc gastronomia. Le place mâncarea bună și ne vor invita să gustăm berile, brânzeturile lor speciale, ciocolata și bomboanele, tocană de vită, și ... cartofii prăjiți, care sunt pur și simplu legendari. Belgia este un loc de distracție și admirație, mai ales de ziua Europei. Belgia este o scenă culturală foarte vibrantă cu expoziții, concerte, festivaluri, teatru, dans.
 

Servicii incluse: transport cu avionul, cazare, atelier de bere, intrare la Parlamentarium, vizite #ExploreEurope, vizită la fabrică de ciocolată, asistență turistică, servicii de ghidaj, trasee prestabilite, tururi urbane.

Activități opționale: participare la atelier de ciocolată, transportul cu trenul în Belgia (aproximativ 90 de euro pe toată durata circuitului).

Perioadă ideală: pe tot parcursul anului.

Următoarea tură propusă: 08-12 Mai

Prețuri începând de la: 2.350 lei

SOLICITĂ OFERTA

DOR DE BARI - POARTA DE INTRARE A EUROPEI

Regiunea Puglia, Bari, Alberobello, Polignano a Mare, Matera / 4 zile

Știați că în regiunea Puglia există peste 50 de milioane de măslini? Știați că 40% din producția de ulei de măsline a Italiei provine de aici?

Descoperă alături de noi comorile culturale și istorice din această regiune și orașele incredibile de la "călcâiul cizmei". Imaginează-ți mirosul de cafea proaspăt prăjită pe o străduță îngustă din Bari. Așa își întâmpină orașul călătorii ce poposesc la Marea Adriatică în aceste locuri de vis. După săvurarea cafelei putem vizita împreună Palatul Simi, Coloana Justiției, Piazza del Ferrarese, Centrul Istoric cu monumente antice romane, portul și castelul Normanno Svevo, actualmente clădirea Guvernului.

La 20 de metri deasupra mării se regăsește Polignano a Mare cunoscut drept un oraș romantic, răsărit din mare. Aici puteți gusta cele mai cunoscute paste specifice regiunii denumite Orecchiette. Apoi descoperim căsuțele albe cu acoperiș de formă conică denumite Trulli din Arberobello, un oraș luminos și pitoresc patrimoniu UNESCO.

Încheiem călătoria cu vizitarea capitalei cultural europeane în 2019, Matera. Orașul a fost recunoscut pentru casele săpate în piatră Sassi. Sassi au fost incluse în patrimoniul UNESCO fiind primele așezări umane din Italia.

Servicii incluse: transport cu avionul, cazare, servicii de ghidaj, trasee prestabilite, tururi urbane.

Activități opționale: sesiuni de degustare de produse locale, ateliere de meșteșuguri.

Perioadă ideală: pe tot parcursul anului.

Următoarea tură propusă: 08-12 Martie

Prețuri începând de la: 1.790 lei

SOLICITĂ OFERTA

DOR DE MARAMUREȘ

Țara Lăpușului, Țara Chioarului, Gherla / 4 zile

Obiceiuri străvechi precum arta încondeierii ouălor și prepararea cozonacului. Drumeții ghidate pe drumul Pintii de la Măgoaja la Poiana Botizii, excursie la Peștera cu Oase și la izvorul de apă minerală Borcut, aflat la intrarea în Pădurea Codrilor Seculari Stâmbu Băiuț recunoscută UNESCO. Meșteșuguri tradiționale la Rogoz și Cărbunari. Pli,mbare prin Valea Lăpușului. Descoperirea cătunelor uitate din Aspra și Preluca și vizitarea vechiului Armenopolis.

Servicii incluse: cazare cu pensiune completă, ghidaj drumeții, demonstrații de meșteșuguri.

Transportul se va calcula în funcție de numărul de persoane și distanța față de locația de plecare și nu este inclus în prețul de bază.

Perioadă ideală: Martie - Mai / Septembrie - Octombrie

Următoarea tură propusă: 14-17 Aprilie și petrecem împreună Sfintele Sărbători de Paște

Prețuri începând de la: 1.350 lei

SOLICITĂ OFERTA

DOR DE SLOVENIA

Maribor, Ljubljana, Postojna, Koper / 7 zile

Vizitează alături de noi una dintre cele mai verzi țări din Europa. Bucură-te de simfonia culturii, a gastronomiei și a minunilor naturale. Slovenia a fost inclusă de National Geographic pe lista scurtă a țărilor de vizitat în 2023 la capitolul Natură. Călătorim în subteran cu trenul pe traseul de 5 km amenajat în peștera Postojna, denumiută și Regina Peșterilor, Haideți să descoperim împreună calitate excelentă a vinurilor produse în podgoriile slovene, recunoscute internațional. Degustăm împreună soiuri precum Sauvignion, Chardonnay, Pinot Gri dar și vinuri unice precum,Furmint și Welschriesling.

Servicii incluse: transport auto, cazare, servicii de ghidaj, trasee prestabilite, tururi urbane, degustare de vinuri, intrarea la Peștera Postojna.

Activități opționale: închiriere de biciclete, intrarea la unele obiective turistice.

Perioadă ideală: Septembrie - Octombrie

Următoarea tură propusă: 09-16 Septembrie și sărbătorim împreună Festrivalul Zilele Patrimoniului Costumelor și Îmbrăcămintei Naționale Slovene

Prețuri începând de la: 4.000 lei

SOLICITĂ OFERTA

DOR DE MAROC

Regatul de Vest: Fez, Azrou, Errachidia, Merzouga, Cheile Dades și Boumalne, Quarzazate, Marrakech, Cassablanca, Meknes / 9 zile

O incursiune în istoria medinelor marocane alături de o experiență gastronomică cu arome tradiționale. O călătorie a simțurilor, un jurnal al condimentelor vieții.

Bucură-te de: moștenirea Maghreb, cu influențele sale arabă, berberă, africană și europeană, de arhitectura orașelor noi precum Fez șl de tot mozaicul cultural aflat la intersecția dintre continente, înconjurat de apele Mediteranei și ale Oceanului Atlantic și păzit de Munții Atlas.

Servicii incluse: transport cu avionul, cazare, servicii de ghidaj, trasee prestabilite, tururi urbane.

Activități opționale: transport intern, intrarea la unele obiective turistice.

Perioadă ideală: Ianuarie - Aprilie / Noiembrie - Decembrie

Următoarea tură propusă: 01-09 Aprilie, Cluj/Bucuresti - Venetia - Fes, Fes - Paris / Londra - Cluj/Bucuresti

Prețuri începând de la: 5.690 lei

SOLICITĂ OFERTA

CETATEA DE PIATRĂ

Țara Chioarului: Măgureni, Preluca Veche, Piatra Cerbului, Preluca Nouă, Aspra, Cărbunari / 1 zi

Urcăm pe Dealul Prelucilor într-un ținut unde timpul se măsoară după poziția Soarelui pe cer. Admirăm arhitectura arhaică cu case de lemn albastre acoperite cu paie. Pornim din Preluca Veche în drumeție spre Piatra Cerbului de unde se vede Râul Lăpuș. Facem o plimbare la Preluca Nouă și poposim în curtea casei Aureliei Bodea din 1868. Servim bucate tradiționale (slănină friptă și plăcinte). Apoi facem popas la biserica de lemn din Aspra și spre dupa-amiază ajungem în Codru Butesii. La final de zi ne delectăm cu o demonstrație de meșteșuguri la atelierul meșterului olar Chira din Cărbunari.

Excursia este recomandată familiilor cu copii. 

Perioadă ideală: Aprilie - Octombrie

Următoarea tură propusă: la cerere

Prețuri începând de la: 189 lei

SOLICITĂ OFERTA

SALUTARE BUCUREȘTI

Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Arcul de Triumf, Muzeul de Istorie, Calea Victoriei, Therme / 4 zile

Scrisoare de la un vechi prieten către București!

Aștept cu nerăbdare să te revăd în straie de capitală europeană! Să colind pe străzile tale ca în copilărie! Să vorbesc despre tine cu mândrie pentru că mă aflu în capitala denumită în Belle Epoque "Micul Paris"! Să merg la pas pe Calea Victoriei, să beau un ceai lângă Hala Traian, să urc pe Dealul Spirii, să parcurg aleile lungi ale Herăstrăului la apus și să admir clădirile superbe din Cotroceni către Operă. Știu că ești mai generos acum cu turiștii și că ești mai pregătit să surprinzi orice călător.

Vino alături de noi într-un city break memorabil în București!

Perioadă ideală: pe tot parcursul anului

Următoarea tură propusă: la cerere

Prețuri începând de la: 1.490 lei

SOLICITĂ OFERTA