Prenume
Nume
Telefon
Adresa ta de e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

de la

595 RON

DOR DE ȚARA MOȚILOR

Locația:

Alba Iulia, Munții Apuseni.
 
Servicii incluse:

Transport auto (Tip transport și distanța sunt variabile în funcție de mărimea grupului)

Cazare pensiune Gârda / Albac cu mic dejun inclus – 1 noapte

Prânzuri câmpenești cu plăcinte moțești

Asistență turistică și coordonator de grup

 
Servicii neincluse:

Masa de seară la pensiune

Bilete / Intrări la obiective turistice înscrise în program: Muzeul Marii Uniri (5-10 lei), turnul Catedralei (6 lei), Peștera Scărișoara (13-15 lei), Muzeul Avram Iancu (6-10 lei)

Alte activități care nu sunt incluse în program

 
Preț: de la 595 lei / persoană.
 
Grup recomandat: 12-16 persoane.

DESFĂȘURĂTOR

 

Ziua 1

Traseu Cluj Napoca – Alba Iulia - Vidra

Distanță: 100 km

Obiective de vizitat:

 • Cetatea Alba Carolina – o poveste regală

 • Meșteșuguri moțești la Vidra

 • Cascada Pișoaia

Activitate

 • În data de 15 octombrie 1922 avea loc la Alba Iulia unul dintre cele mai simbolice evenimente din istoria României. Regele Ferdinand și regina Maria s-au încoronat în cadrul unei ceremonii fastuoase, ca suverani ai României Mari. Locul de încoronare - Alba Iulia. Același oraș al unirii  înfăptuite de Mihai Viteazul la 1600 și de proclamarea Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România la 1 decembrie 1918

 • La plăcinte înainte...și o gură de pălincă

Traseu: Alba Iulia – Vidra

Distanță: 100 km

Obiective de vizitat:

 • Muzeul etnografic – Expoziția etnografică Vidra – Povestea tulnicului, a meșteșugului în lemn și a costumului popular moțesc.

Activitate

 • Masă în curtea muzeului cu produse locale. Cu un pic de inițiativă găsim și un om cu vorba de aur care să ne încânte ori un tulnic care să ne mângâie sufletul. Vom povesti despre vestitele tulnice, tisițele de ciubăre, ciubarărașe, butoaie, fluiere si seturi de ciubărașe mici, cu migală lucrate cu mezdreală, jilăul și custura, ies din mâna acestora din scaunul de văsărit. Este o mare plăcere ca să ai plăcerea să auzi tulnicul vreunei fiice a comunei.

 • O căsuță din bârne, construită la 1871, la intrare cu târnaț, cu două încăperi şi acoperiș din șindrilă. În târnaț își găsesc locul ghiobul de stup şi ghioaba pentru varză murată, scaunul de văsărit. În interiorul casei pereţii sunt văruiţi, iar plafonul trasat din grinzi de brad, cioplit în patru feţe. Duşumeaua e tot din grinzi de lemn, peste care sunt aşternute preşuri din zdrenţe, ţesute în război.

 • Cascada Pișoaia, o splendidă cădere de apă de peste 18 metri înălțime situată peste drum de Dealul cu melci. Este rezervație peisagistică, aflată pe un prag stâncos de calcare.

Cazare în Apuseni – 3* / 4* la solicitare / în funcție de disponibilitate – Pensiunea Danciu (Gârda)/ Pensiunea Steaua Arieșului (Albac)

 

Ziua 2

 

Traseu Gârda/ Albac – Scărișoara - Muzeul Avram Iancu

Distanță aprox. 50 km cu auto până la Muzeu și încă 35 de km până la Cascadă

Obiective de vizitat:

 • Ghețarul de la Scărișoara

 • Muzeul Avram Iancu

 • Cascada Vârciorog

Activitate

 • Vizită la al doilea ghețar subteran ca mărime din lume care se află în Parcul National Apuseni din județul Alba – drumeție ușoară. Turiștii sunt întâmpinați încă de la intrarea în peșteră de o deschidere cu diametrul de 60 de metri. Din acest punct drumul urmează o potecă săpată în stâncă și scări de metal ancorate în pereți ce facilitează coborârea celor 48 de metri până la intrarea în peșteră. Peștera este formată dintr-o singura încăpere cu o întindere totală de peste 700 de metri în mijlocul căreia se află blocul de gheață vechi de peste 4000 de ani și cu un volum măsurat de 80.000 de metri cubi.

 • Casa memorială evocă personalitatea legendară a lui Avram Iancu (1824 - 1872), avocat român, unul dintre conducătorii Revoluției de la 1848 - 1849 din Transilvania, născut la Vidra, vechiul nume al acestei localități. Muzeul este adăpostit în casa construită în jurul anului 1800 de către părinții lui Avram Iancu, Alexandru şi Maria. Este o casă tipic moțească, din 1801, cu acoperiș țuguiat și terminat cu patru arcade semicirculare.

 • La prânz cu plăcinte moțești

 • Drumeție ușoară până la Cascada Vârciorog, o spectaculoasă cădere de apă de peste 15 metri înălțime situată într-o pădure de conifere la poalele Vârfului Piatra Grăitoare.

 

Întoarcere acasă. Traseu până la Cluj-Napoca: 140 km.

Agenția Dor Travel organizează DOR DE ȚARA MOȚILOR, o excursie în județul Alba, Munții Apuseni.
 
Călătoria ne dezvăluie povestea regalității așa cum a fost ea întâmplată în locurile în care astăzi sălășluiește Cetatea Alba Carolina. Urmând drumul spre Parcul Național Apuseni ne oprim la Vidra și povestim despre tradiții vechi și meșteșuguri moțești, toate acompaniate de sunetul tulnicului. În apropiere ne bucurăm de o scurtă drumeție la frumoasa cascadă Pișoaia.
În a doua zi de călătorie ne cufundăm în adâncul Pământului pentru a fi surprinși de frumusețea celui mai mare ghețar din România. Povestea istorică ne va conduce apoi pe urmele lui Avram Iancu și a faptelor sale eroice.
Ultima destinație va fi la cascada de 15 metri aflată la poalele Vârfului Piatra Grăitoare - Cascada Vârciorog.
Vino alături de creatorii vacanțelor de neuitat vom face mișcare în aer liber, ne vom bucura de gastronomie cu savuroasele plăcinte moțești și de povestea nemuritoare a meșteșugurilor tradiționale.
 1. ro
 2. en
 3. fr

MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA NIVEL EUROPEAN

CONTRACTUL CU UNITĂȚILE DE CAZARE

CONTRACTUL CU AGENȚIILE REVÂNZĂTOARE

CONTRACTUL CU TURISTUL

ASIGURARE FALIMENT

LICENȚA DE TURISM

CERTIFICAT D.A.T.

CUI

Termeni și condiții

Politica de prelucrare a datelor

Politica de cookie-uri

ANPC

Modalități de plată

Contact

 +40 744 671 685

 agentiadortravel@gmail.com

 rezervare@dortravel.ro

SC DOR TRAVEL ARMENOPOLIS SRL

CUI 45469113

J12/177/2022

RO29 BTRL RON CRT 06 3059 4001

BANCA TRANSILVANIA

1 Decembrie 1918 nr. 18, Gherla, Cluj, România

AUTORIZAȚII

COPYRIGHT @2024 Toate drepturile sunt rezervate SC DOR TRAVEL ARMENOPOLIS SRL