POVEȘTILE PREZENTULUI

POVESTEA AUDIO A GHERLEI

POVESTEA GUSTULUI

POVESTEA VITRALIILOR

POVESTEA FLUTURELUI ALBASTRU

POVESTEA VINULUI

Accesează canalul nostru de YouTube și vezi contributia DOR TRAVEL pentru comunitate.

RESPONSABILITATE

SOCIALĂ

Credem cu tărie că prin turism pot fi dezvoltate în mod real comunitățile locale. Există în Transilvania un loc valoros care merită redescoperit și promovat din punct de vedere turistic. Noi vă invităm să îl aflați, să îl vizitați, să îl iubiți și să ne ajutați să îl povestim tuturor. Acest oraș merită să devină destinație turistică pe harta României. Îl recomandă moștenirea istorică, dar și poveștile prezentului.
Gherla sau Armenopolis, orașul Baroc. Un oraș din Nord-Vestul României, situat în județul Cluj, în Câmpia Transilvaniei, pe malul Someșului Mic, la 44 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca. Din oraș se parcurg 7 ore cu mașina până în București, capitala României, 6 ore până la Budapesta și 9 ore până la Viena.

Istoria, cultura și arta, gastronomia, arhitectura și clădirile reprezentative, diversitatea etnică și confesională, meșteșugul și tradiția sunt frumos conturate în comunitatea gherleană și sunt resurse ce pot fi prezentate într-un mod creativ, pentru a se transforma în experiențe de neuitat.

Povestea audio a Gherlei a fost creată deja de același parteneriat, în toamna anului 2022. Aceasta poate fi audiată accesând: link-ul YouTube. De asemenea, printr-un eveniment dedicat orașului, Visit Armenopolis, în data de 6 noiembrie, comunitatea a devenit partener al inițiativei, prin participarea cu prezentări și expoziții. Astfel s-au evidențiat poveștile prezentului, prin care s-a conștientizat identitatea și potențialul major de imagine pe care orașul Gherla ARMENPOLIS le deține. Pe rând, timp de 6 ore, într-o curte interioară din frumosul burg, împreună atât cu locuitori ai comunității, dar și cu invitați și călători, am ascultat oamenii locului și am admirat expozițiile care spuneau povestea: vitraliilor, a gustului (a hurutului specific comunității armenești), a vinului, a comunității fluturelui albastru, a ceasului, a costumului popular, a lemnului, a cetății, a memorialului, a berii, a comunității evreiești ori a dansului.

  1. ro
  2. en
  3. fr

MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA NIVEL EUROPEAN

CONTRACTUL CU UNITĂȚILE DE CAZARE

CONTRACTUL CU AGENȚIILE REVÂNZĂTOARE

CONTRACTUL CU TURISTUL

ASIGURARE FALIMENT

LICENȚA DE TURISM

CERTIFICAT D.A.T.

CUI

Termeni și condiții

Politica de prelucrare a datelor

Politica de cookie-uri

ANPC

Modalități de plată

Contact

 +40 744 671 685

 agentiadortravel@gmail.com

 rezervare@dortravel.ro

SC DOR TRAVEL ARMENOPOLIS SRL

CUI 45469113

J12/177/2022

RO29 BTRL RON CRT 06 3059 4001

BANCA TRANSILVANIA

1 Decembrie 1918 nr. 18, Gherla, Cluj, România

AUTORIZAȚII

COPYRIGHT @2024 Toate drepturile sunt rezervate SC DOR TRAVEL ARMENOPOLIS SRL