de la

2190 RON

DOR de VARĂ la MAREA NEAGRĂ

01-05 IUNIE

 
31.05.2023 – ora 20.00 – Cluj-Napoca – Eforie Sud – ora 08.00.
 
Se pleacă cu transport auto de la Cluj (se poate opta și pentru alte locații, dacă există cerere) și, în timp ce ne odihnim, vom parcurge distanța până la marea cea mare ca prin vis. Vom admira răsăritul în apropierea mării și ne vom bucura ca niște copii de gândul că ajungem la mare.
 
Ziua 1: 1 iunie - Plajă și soare la Eforie Sud
Ne vom caza la Casa Ancuța, la Eforie Sud, într-o stațiune estivală de mici dimensiuni, poziționată în sudul litoralului, la aproximativ 18 kilometri de municipiul Constanța, între Eforie Nord și Tuzla. Încadrată de Marea Neagra si Lacul Techirghiol, Eforie Sud este o stațiune liniștită, unde ne vom relaxa cu aerosoli și băi de soare ce ne vor schimba tonusul și ne vor pregăti pentru o vacanța de neuitat. La cerere putem organiza o excursie în apropiere pentru a savura pește proaspăt de la cherhana dar și un pahar de vin, desigur în beneficiul sănătății.
 
Ziua 2: 2 iunie - Excursie în Delta Dunării
Dis de dimineață curajoșii pot admira de pe plajă răsăritul de soare. După micul dejun care poate fi preparat sau servit în locația de cazare, se pleacă cu autocarul spre Delta Dunării, la Murighiol. Vom face o scurtă oprire la Mihai Viteazu. Ghidul nostru Alina, ne va conduce cu vorbe dulci spre Murighiol, de unde ne vom îmbarca și vom porni călătoria pe apă, brațul Sfântu Gheorghe/ Sulina și vom admira frumusețile unice din Lacurile Durnuleapca, Isăcel, Uzlina și Pojarnia. Nuferi, specii unice de plante, cormoranul pelicanul ori rața roșie, sunt printre frumusețile ce îți vor bucura privirea într-o călătorie de aproximativ 2 ore și jumătate.Apoi vom lua prânzul împreună la Laguna Albastră. Meniul de pește include storceag (ciroba de pește specifică zonei), saramură de pește cu mămăliguță și băuturi la alegere: vin/ tărie, apă plată ori cafea. Masa de prânz este inclusă în pachetul de călătorie. Pentru cei care nu doresc pește, se poate opta pentru meniul de pui.
 
Ziua 3: 3 iunie - Excursie la Balcic
Cine se trezește de dimineața, ajunge departe. La Capul Kaliakra, Balcic, Nisipurile de aur și Varna.Pe vremea dacilor, se ridica aici o cetate, numită Tirizis. Grecii au redenumit-o Kali Akra, însemnând "bun adăpost" (față de vânturile din nord-est), denumire păstrată până în epoca bizantină și preluată de turci, sub forma Celigra. În sec. al XIV-lea, Despotatul Dobrogei și-a stabilit aici capitala sa, în timp ce călugării au transformat peșterile din faleză în schit. Aceasta este doar o parte din povestea locului acesta unic care se îngustează deasupra Mării Negre și ne permite să admirăm albastrul indigo și cerul infinit.Apoi mergem spre Grădina botanică din Balcic, unde se regăsește și castelul reginei Maria, A iubit atât de mult acest loc desprins din basme, încât a cerut prin testament ca inima să-i fie depusă aici, la malul Mării Negre. În grădină veți putea admira cea mai mare colecție de cactuși din Europa și trandafirii. La un colț veți auzi acorduri de țambal. Vom vizita Crama Regală. Apoi ne vom bucura de soare și de nisipurile de aur. Nu putem pleca din zonă fără să facem o scurtă vizita prin Varna.
 
Ziua 4: 4 iunie - Plajă și vizită la Constanța/ pachet cu excursie opțională Kazanlak – Parada Florilor și Festivalul Trandafirilor (250 de lei de persoană)
Descoperim împreună orașul vechi, porturile Constanței, clădirile cu poveștile lor, moscheea construită de un rege creștin, plăcinta dobrogeană, saramura de peste și preparatele cu iz turcesc și tătăresc. Constanța a fost fondată de greci în bazinul Mării Negre (greacă Pontos Euxeinos) și de către coloniști milezieni în secolele VII-V î.Hr., sub numele de Tomis. Acest nume este probabil derivat din cuvântul grecesc τομή (tomí) însemnând tăietură, despicătură.Pentru cei care optează pentru o a treia excursie, se poate merge în Valea Trandafirilor pentru a simți cele mai frumoase arome. Acolo la distileria Damascena – în complexul enografic se produce celebrul ulei esențial de trandafiri și lavandă.
 
Ziua 5: 5 iunie
Ne întoarcem acasă cu chef de viață și povești de așternut în jurnalul de călătorie. Ne oprim pe drum la București pentru o scurtă vizită de oraș și la Călimănești – Căciulata pe urmele lui Mircea la Cozia. Ajungem acasă pe înserat.
 
Excursia este realizată în parteneriat cu Alina Travel Excursii Constanța.
 
Pachetul include
Transportul cu mijloc auto autorizat din Gherla/ Cluj-Napoca (se poate opta și pentru locații aflate pe drum spre Marea neagră)
Cazarea 4 nopți în camera dublă sau triplă. Se poate opta pentru Single cu supliment de 50 de lei.
Excursiile în Delta Dunării și Balcic
Masa de prânz în Delta Dunării
Coordonator excursie și asistență
Servicii de ghidaj local în excursii.
 
Pachetul nu include:
Masa (cu excepția prânzului de la Laguna Albastră)
Asigurare storno
Asigurare de sănătate
Excursia opțională la Festivalul Trandafirilor din data de 4 iunie.
 
Preț/pachet/persoana 2190 lei
 
Înscrieri: completează Formular. Pentru a participa la circuit, trebuie achitat un avans de minim 1190 lei până în data de 15 mai 2023.
 
Excursia se va desfășura cu un număr de turiști între 19-34 persoane.
 
Informații importante:- deoarece excursia noastră se desfășoară pe teritoriul a 2 state (Romania, Bulgaria) este nevoie să aveți asupra voastră cartea de identitate valabilă până la întoarcere- moneda locala in Bulgaria este leva și se poate schimba în Constanța
 
1 iunie. Prima zi de vară. Ziua Copilului. RusaliiDor Travel organizează în perioada 01.06 – 05.06.2023 un circuit cu Dor de vară la Marea Neagră (plecare din 31.05 seara).
 
Vă invităm să călătorim împreună spre Marea Neagră și Delta Dunării. Știați că Marea Neagră era numită de greci „Marea Ospitalieră”, deoarece apa era potabilă, în acele timpuri (Lacul Pontic). Vă invităm să descoperim împreună experiențe inedite pe litoralul românesc și bulgăresc, într-un circuit care include atât soare și plajă, mâncare savuroasă cu preparate din pește, cât și excursii la Murighiol în Delta Dunării, dar și la prietenii bulgari la Balcic, la castelul reginei Maria, Nisipurile de aur ori Varna.
  1. ro
  2. en
  3. fr

MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA NIVEL EUROPEAN

CONTRACTUL CU UNITĂȚILE DE CAZARE

CONTRACTUL CU AGENȚIILE REVÂNZĂTOARE

CONTRACTUL CU TURISTUL

ASIGURARE FALIMENT

LICENȚA DE TURISM

CERTIFICAT D.A.T.

CUI

Termeni și condiții

Politica de prelucrare a datelor

Politica de cookie-uri

ANPC

Modalități de plată

Contact

 +40 744 671 685

 agentiadortravel@gmail.com

 rezervare@dortravel.ro

SC DOR TRAVEL ARMENOPOLIS SRL

CUI 45469113

J12/177/2022

RO29 BTRL RON CRT 06 3059 4001

BANCA TRANSILVANIA

1 Decembrie 1918 nr. 18, Gherla, Cluj, România

AUTORIZAȚII

COPYRIGHT @2024 Toate drepturile sunt rezervate SC DOR TRAVEL ARMENOPOLIS SRL